Knallhardt og veldig gøy

Stadig flere blir bitt av triatlonbasillen.

Averøyingen Olav Gustad, som bor i Kristiansund, er en av dem som har kastet seg på triatlonbølgen den siste tiden.

– Jeg startet med triatlon like før jul. Det virket gøy å gjøre flere ting framfor bare å løpe, sier mannen, som er tilknyttet Triatlon-gruppa i Norodd.

– Vi har snart 25 medlemmer. Triatlon er den raskest voksende sporten i landet for tiden. Det er en idrett som favner veldig bredt, sier Gustad.

Første konkurranse

I triatlon konkurreres det både i vann og på land. Utøverne starter med å svømme. Så bærer det opp på sykkelsetet, før det avsluttes med løping.

I helga debuterte Gustad i konkurransesammenheng under Trollveggen triatlon.

– Det var både knallhardt og veldig gøy. Trollveggen triatlon er jo beskrevet som ekstrem. Det starter med 1.200 meter med svømming. Deretter venter 37 kilometer med sykling, der de siste 10 kilometerne har en stigning på 10 prosent opp Trollstigen. Så avsluttes det med et knallhardt 5,7 kilometer langt løp over 800 høydemeter opp til Trollveggen. Det var kanskje litt vel brutalt å debutere med et så tøft triatlon, men det var som sagt veldig gøy, sier Gustad, som ble nummer 130 av nesten 200 startende.

Gode plasseringer

Erik Jordal og Ellen Jendal fra Norodd imponerte med henholdsvis 10.- og 7.-plass i sin klasse. 

– Neste helg går ferden til Smøla triatlon, og vi er allerede åtte fra Kristiansund som har meldt oss på Iron Man til neste år. Håpet er at vi også får til et triatlon i Kristiansund neste år, sier Gustad.

Knallhardt og veldig gøy - Endelig oppe Knallhardt og veldig gøy - Ellen Jendal Knallhardt og veldig gøy - Erik Jordahl Knallhardt og veldig gøy - Erik Jordahl Knallhardt og veldig gøy - Ellen Jendal Knallhardt og veldig gøy - Ellen Jendal Knallhardt og veldig gøy - Trollveggen Triathlon Finisher Knallhardt og veldig gøy - Olav Gustad's første finisher skjorte