Blodslit ga VM billett

Paul Hole (til venstre) og Niclas D'Angelo var med på Ironman 70.3 i Haugesund sist helg. Etter drøyt fem timer med svømming, sykling og løping var VM-billetten i boks

Sist helg var kompisene Paul Hole og Niclas D'Angelo med på Ironman 70.3 Haugesund.

Tallene i navnet forteller at det handlet om en halv triatlondistanse. Det betyr at de to Norodd-gutta var gjennom 1.900 meter svømming, 90 kilometer sykling og til slutt 21,1 kilometer løping.

Debuterte

– 70.3 står for disanselengden i miles. Derav navnet, sier Paul Hole.

Han ble klokket i mål på tiden 5.15.13. D'Angelo fikk 6.30.06. Begge var med i menn 35–39 år.

Det var første gang duoen fra Kristiansund var med i Haugesund. De fikk være med på et blodslit og en folkefest.

Haugesund ble kåret til beste Ironman triatlonarrangør i verden i 2015. Det var et utrolig folkeliv.

Totalt var det 1.537 deltakere med.

30 VM-billetter

Hole var godt fornøyd med egen prestasjon, men den store jubelen kom ikke før en stund etter løpet.

Det var 30 billetter som skulle deles ut til VM i Australia. Jeg er en av dem som får være med. Det er utrolig stort, sier Hole.

Han vil gjøre alt han kan for å være med i Moolooaba i Queensland. Men det er både dyrt og tidkrevende å reise til andre siden av jorden.

Jeg må nok regne med en kostnad på opp mot 50.000 kroner. Sponsorer mottas med takk, sier Hole, som i fjor var med å dra i gang egen triatlongruppe i IL Norodd.

Det er en fast gjeng som trener regelmessig. Ingen har ambisjoner om å bli verdensmestere, men Hole sier det er stor stas at Norodd kan ha en utøver med i VM.

Verdensmesterskapet avvikles 4. september. Før den tid blir det trening og konkurranser.

Vi er blant annet 11 fra Norodd som skal være med i Smøla triatlon 30. juli. Det blir moro, sier Hole.

Blodslit ga VM billett - Ironman Finisher 2016 Blodslit ga VM billett - Paul på 90 km. sykling Blodslit ga VM billett - Paul på 90 km. sykling Blodslit ga VM billett - Paul i godt driv etter skybrudd Blodslit ga VM billett - Paul på 21.1 km. løping Blodslit ga VM billett - Paul på 21.1 km. løping Blodslit ga VM billett - Paul fikk med seg publikum på oppløpet etter 5 t 15 min. 13 sek. Blodslit ga VM billett - Niclas på løp Blodslit ga VM billett - 21.1 km. løp